Luxury Penthouse

The Italian architectural studio Vudafieri-Saverino Partners renews its collaboration with the five-star luxury Rosa Alpina Hotel SPA, is in the centre of San Cassiano in Alta Badia (1537 metres above sea level) in the heart of the Dolomites, which is now enriched by a new, 160 sqm Penthouse, whose interior design project bears the name of the Vudafieri-Saverino Partners Milanese studio.

The new structure is situated on the fourth floor of the Engelstrakt wing, and is composed of three suites, a large lounge with glass panel windows overlooking the mountains, fireplace, bar and kitchen area. Bright, open spaces which thanks to the extraordinary view of the majestic Dolomite peaks, enable the nature and the surrounding landscape to be enjoyed even when inside. An oasis of tranquillity in which there is no lack of contemporary detail.

The architects Tiziano Vudafieri and Claudio Saverino have carried out a reinterpretation of tradition, putting in place an elegant mix between the location’s identity, traditional materials and contemporary design elements. Hence, among the items of furniture, pieces by Tom Dixon, Edra, Fornasetti, Gubi, Carl Hansen & Son, Driade and others stand out. Design objects which give a touch of colour and sophisticated elegance to rooms dominated by wood and traditional materials used in mountain building construction.

Vudafieri-Saverino Partnersso design warm and soft spaces, which constitute a true and proper invitation for the structure’s guests to relax. Harmony with the landscape, extreme attention to detail and a delicate equilibrium between nature and the artificial which so define a precise sense of luxury, a hallmark of elegance and discretion. The new penthouse project renews a collaboration dating back to 2008, when Vudafieri-Saverino Partners designed 10 suites for the Rosa Alpina Hotel & Spa. Located inside the hotel’s new wing, built entirely in wood and low environmental impact materials, the rooms are characterised for their rigorous, elegant and refined spaces, exactly like the surrounding mountains.

Sorry, Comments are Closed.

You'll have to take it up with the author...