Courtyard House by Dallas Pierce Quintero

courtyard031269x845

Awards won: RIBA London Award 2015 & RIBA London Small Project Of The Year Award 2015

Dallas Pierce Quintero has delivered an imaginative two-bedroom house within the walls of a small industrial infill site in London. Without compromising the owners privacy, the design team utilised the layout of the site to ensure they protected daylight enjoyed by neighbours.

IMG_9683-copy_2048

 

IMG_6207-copy_2048

 

IMG_6202-copy_2048

 

IMG_6279-copy_2048

Set over 95sqm, the timber-frame house is open plan, with delineation formed with level changes and the contrasting height and geometry of the ceiling.

IMG_6235-copy_2048

 

IMG_9658-copy_2048

The studio said, ”Materials were chosen for their resonance with the site; black profiled cement sheets to the first floor bedroom and the roofs, blue brick to exposed walls and white render to the lightwell.”

IMG_9674-copy_2048

 

courtyard11tomgildon-copy_2048

 

courtyard09tomgildon-copy_2048

 

CourtyardGroundPlan-copy_2048

 

CourtyardMassingPlans-copy_2048

Client Private Client
Collaborators Brookes Contracting
Photography Tom Gildon

Dallas Pierce Quintero

Sorry, Comments are Closed.

You'll have to take it up with the author...